Thursday, October 29, 2009

Latkamatsissa ei pelota

Kaupunki jossa oleskelen on nykypaivana aika hulluna jaakiekkoon. Uuteen areenaan (kerron tasta viela lisaa myohemmin) mahtuu 8 000 katsojaa, mutta jo pelkastaan halukkaita kausikortin ostajia oli yli 20 000. Mutta kas kummaa, kaikki ystavani, jotka halusivat kausikortin onnistuivat saamaan sen tasmalleen niilta paikoilta joilta halusivat (ja nama tyypit eivat todellakaan jonottele kausikortteja varten). Saipa yksi ystavani, jolla oli jo kolme kausikorttia, yhden lisakausikortin kesken kauden. Ja yllatys yllatys, tasmalleen jo olemassa olevien kausikorttiensa naapurista...joku Igor oli siis siirretty parkkipaikalle katsomaan loppukauden peleja. Kysyttyani kuinka han onnistui saamaan kausikortin kesken kautta sain vastaukseksi pelkan hymyn ja iloisen hymahdyksen...eli nain taalla!

Lippujen hinnat eivat tosin ole paatahuomaavia. Laskin nopeasti paassani, etta jos halli on joka kotiottelussa loppuunmyyty niin lipputuloilla katetaan kalleimman pelaajan vuosipalkka (siis vain yhden pelaajan). Loput rahat tulevat sponsoriyrityksilta, jotka nyt vain "sattuvat olemaan" valtio-omisteisia yrityksia (Hakamiesta kaivattaisiin tannekin!).

Itse Presidentti on seuraamassa joka ikista kotiottelua paikan paalla (mistas ne sponsorirahat tulivatkaan?) ja tietysti hanen vuokseen muu ministeriporukka raahautuu myos peleihin...tama jarjestely johtaa siihen, etta kaupungin keskusta on kaksi kertaa viikossa kello 18-19 (siis ruuhka-aikana) melkein taysin suljettu muilta autoilta "tarkeiden henkiloiden" areenalle kuljettamisen vuoksi. Tata kuljetusoperaatiota hoitaa valehtelematta noin 100 liikennepoliisia, jotka on ripoteltu noin 15 metrin valein pitkin keskustan katuja...jos Suomi joskus tulee viela jarjestamaan jonkun EU huippukokouksen, niin apua liikennejarjestelyjen suunnitteluun kannattaa tulla hakemaan taalta.

Itse areenan parkkipaikalla partioi noin 50 poliisia + 20 paikallisen "Karhuryhman" poliisia koirineen. Hauskana nyanssina voin kertoa, etta areenalla on nelja erillista parkkipaikkaa: 1) Yksi Presidentille ja ministereille 2) yksi tarkeille henkiloille (lue: rikkaille) 3) yksi ei niin rikkalle, mutta niille ketka tuntevat jonkun latkaorganisaatiossa ja 4) yksi tavallisille kuolevaisille. Eika taalta loydy ensimmaisen rivin parkkipaikkoja "Naisille ja lapsiperheille" niin kuin joissain Suomen ostoskeskuksissa...


Kaiken taman lisaksi jokaisella sisaankayntiovella seisoo kaksi poliisia ja kaksi jarjestysmiesta (tummaan pukuun sonnustautuneina tottakai, onhan kyseessa jaakiekko-ottelu). Ja kaiken kruunaa metallinpaljastin seka lisaksi kasin tehtava vartalontutkimus...Taman rentouttavan sisaantulon jalkeen voi jo suunnistaa omille istumapaikoille. Hallin kaytavilla partioi poliiseja, kaytavalta areenan sisalle johtavilla ovilla on poliiseja...I think you got the point...

Eli kaiken kaikkiaan jaakiekko-ottelussa tuntee itsensa aika turvalliseksi!

ps. ihan vain tiedoksi, etta paikallisen joukkueen budjetti on enemman kuin koko SM-liigan budjetti yhteensa...elama on koyhaa Keski-Venajalla!

3 comments:

  1. En kyllä pystyisi hyvällä omallatunnolla peliä katsomaan, jos tietäisin että paikan alkuperäinen omistaja "siirrettiin" jonnekkin muualle = heitettiin ulos. Toisaalta meikäläisen omatunto taitaakin kolkutella ihan eri tahtiin kuin venäläisten politikkojen ja uusrikkaiden olemattomat omattunnot!!
    Paikalliset rikolliset ovat varmaan huomanneet, että jääkiekko-ottelun aikana on hyvä heittää keikkaa, kun virkavalta on "kiireinen" muualla...
    Nämä sinun postitukset ovat kyllä silmiäavaavaa luettavaa. Keep up the good work!!

    ReplyDelete
  2. No olipa juttu! Täytyykin tutustua paremmin blogiisi. Sen sairaalajutun jo luinkin ja naureskelin kuvaustasi sairaiden raahautumisesta ruokailemaan.

    ReplyDelete