Friday, November 20, 2009

Influenssaa pukkaa ihan sikana!

Nyt se on sitten taallakin. Paljon puhuttu, paljon pelatty ja paljon rokotettu Mr. Swineflu on tehnyt esiinmarssinsa myos "in the middle of nowhere"-kaupunkiin. Tosin virallisten(!) lahteiden mukaan varmistettuja tapauksia on vain 19. Ei niin virallisen tyopaikka-, kaveri-, katugallupin mukaan noin 20% ihmisista sairastaa, mitapa muutakaan kuin infuenssaa...siis "kausi" sellaista! Sikainfuenssan ensimmaiset "varmennentut" tapaukset todettiin yllattaen vasta nyt, siis samaan aikaan kuin omavalmisteinen(!) rokote valmistui ja ensimmaiset rokotukset alkoivat. Siis taalla ei todellakaan luoteta mihinkaan kansainvalisiin laakefirmoihin (mika on kylla monessa asiassa ihan jees), mutta tehda nyt rokote nain nopealla aikataululla paikallisilla resursseilla on kylla kanssa aika hasardia!

Ajattelin kysya ylilaakari ystavaltani rokotteesta, koska en haluaisi sikailla sangyssani viikkoa kuumeessa. Ylilaakari ystavallani oli erittain yksiselitteinen vastaus rokotteesta: "Ala vaan ota sita rokotetta. Se ei ole ehtinyt lapaisemaan viela mitaan turvallisuustesteja!" Kuin musiikkia korvilleni! Taalla sita nyt ollaan sitten. Tilanne on seuraava:

1. Yliopistot on suljettu kuukaudeksi (--> baarit on taynna)
2. Koululaisten syyslomia on jatkettu
3. Kaikki sairaalat ovat karanteenissa (70v. siivoojat pesevat lattioita silla samalla ratille jo 10 vuotta ja kayttavat samaa likavetista amparia ympari vuorokauden)
4. Sairaaloiden vuodepaikat ovat jo taynna
5. Apteekeissa myytavat vitamiinit ja influenssalaakkeet ovat loppuneet, eika uutta ole tulossa
6. Laakarit varoittavat ostamasta Tamifluta apteekeista, koska suurin osa on kuulemma vaarennetyja (onneksi on muutama Tamiflu-pakkaus Suomen tuliaisina)

Mutta ei hataa, kaupunki haluaa auttaa hadassa. Se tilasi 50 000 kertakayttoista kasvosuojusta asukkaille...ja eihan taalla ole kuin yli miljoona asukasta! Eikohan noilla nyt vuoden loppuun asti parjata...hahah

No comments:

Post a Comment