Wednesday, January 21, 2009

Asuinpaikan rekisterointi -the saga continues

Talla kertaa ihan eri aiheesta:

Tanaan paasin taas kokemaan "venajan valtion viraston vieraanvaraisuutta" ("vvvv" nain lyhennettyna). Venajalle tullessa ulkomaalaisen pitaa rekisteroida passiinsa asuinpaikka 3 tyopaivan kuluessa ja tama kuuluu tehda joka kerta kun saavut maahan...uudestaan ja uudestaan (todella katevaa!)..ja aina samassa valtion virastossa. Noh, menin sitten rekisteroimaan itseni muutaman paivan myohassa ja se ei koppalakkipaiselle kahden staran miliisille kelvannut. Koppalakki raivosi paa punaisena, etta 'te ulkomaalaiset ette voi tehda edes tata yhta asiaa kunnolla' (eli vieraanvaraisuus kohta tuli rastitettua yli). Uhkaili 200euron sakolla ja kahden eri viraston "kuulusteluilla" kun en hoitanut asiaa ajoissa. Okei, tama kahden staran koppalakki on ekaa viikkoa uudessa virassaan ja yritti paasta varmastikin "nayttaan" voimaansa kaikille viraston tytoille, jotka katselivat vieressa. Okei, oli siella tyttojen valissa joku kultahampainen neuvostoajan naispuolinen vanhempi kasvattikin, joka teki parhaansa nayttaakseen vihaiselta.  Mutta hauskin juttu tassa on se, etta kun olen jo tassa virastossa noin 50 kertaa asioinut, niin tytot kylla tiesivat kuka olen (kaupungissa on ehka 4-5 pysyvasti asuvaa eurooppalaista, joten ei tarvitse, tai tarvitsisi:-),  edes nayttaa Brad Pittilta, jotta he muistaisivat minut...) ja he hihittelivat jo keskenaan. Kun koppalakki rauhottui (ai niin, unohdinkin sanoa, etta miliisit todellakin kayttavat sita koppalakkia myos sisalla, ulkona vaihdetaan karvalakkiin) pyysin hanta, itse salaa sisaisesti naureskellen, aukaisemaan passini ja katsomaan viisumiani. Minun hyvaksi onnekseni viisumini kutsujana toimii kyseisen autonomisen tasavallan tarkea ministeri :-) Taman nahdessaan koppalakin omahyvainen katse muuttui ujoksi hymyksi ja huutaminen anteeksipyynnoksi... noin minuutin kuluttua passini oli jo rekisteroity ja koppalakki jopa saattoi minut hissiin. Lahtiessaan han sanoi, etta toivottavasti minulle ei jaanyt pahaa mielta kaynnistani... voi etta mita auktoriteetin mielistelya! But I love it! :-)

Ai niin, yritan seuraavalla kerralla ottaa kuvan tasta virastohuoneesta, jossa passi rekisteroidaan. Paikka on sanoinkuvaamattoman kauniisti suunniteltu ja sisustettu...jos sattuu pitamaan 50-luvun puolenvalin kommunismijohteisesta tyylisuuntauksesta! :-)

Tama kirjoitus nyt vahan lipesi ajatellusta aiheesta. Olin ajatellut kirjoittaa blogin lentokentalta kaupunkiin siirtymisesti, joka alkaa about nain "Lentokentan ovesta ulos astuttaessa heti edessa aukeaa noin 300 auton parkkipaikka, johon pysakointi on kielletty!? Lahin "kaytossa oleva" parkkipaikka on 300m kauempana..." eli sama epaloogisuus tulee saamaan jatkoa...

7 comments:

  1. Opitko äidinkieltä (siis suomea) tekstiviestikurssilla vai mistä olet noi hymiöt kirjalliseen tuotantoosi varastanut?

    ReplyDelete
  2. Siis mun aidinkielihan on just noi hymiot, sanat niiden ymparilla on vain koristeina!

    ReplyDelete
  3. Joku, todennäköisesti lähisukulaisesi käski unohtamaan sarkasmin (lue: nepotismia) eli älä nyt muserru tuosta äskeisestä. Hyvää kamaa. Voisit kirjoittaa jotain paikallisista missikisoista sekä terveydenhuollosta.

    ReplyDelete
  4. ma vallan muserruin...paikalliset missikisat on aivan liian pyhia asioita kirjoitettavaksi...

    ReplyDelete
  5. Mikään ei ole pyhää paiti Martti Ahtisaaren Nobeli ja Matti Vanhasen yksityiselämä

    ReplyDelete
  6. mutta juuri Matiltahan ma opin ton hymioiden oikeoppisen (lue: akateemisen) kayton!

    ReplyDelete