Monday, January 19, 2009

"Welcom" lukee lentokentan taulussa, mita se sitten tarkoittaakaan

Mina, Keski-Venaja, viimeiset 4 vuotta. Siina kaikki avainsanat. 

Eli olen nyt jostain kumman syysta asunut taalla jo yli 4 vuotta. "Time flies" on sanonta, jota en todellakaan allekirjoita!:-) Paikantaakseni itseni vahan tarkemmin niin ajatelkaapa paikkaa, joka on Kopenhaminasta"jonkin verran" lanteen ja hitusen Tehrania pohjoisempana...joten ei muuta kuin Atlas kateen!

En ole koskaan blogia kirjoittanut, joten en tieda mista aloittaa. No, ehka aloitan paikasta missa meista jokainen viettaa ensiminuuttinsa koneen laskeuduttua eli lentokentasta. Olisi ollut mielenkiintoisempaa kirjoittaa lentokentasta 2 vuotta sitten, silloinen lentokentta kun oli paljon ainutkertaisempi. Milta tuntuikaan laskeutua helmikuun -40C pakkasella lentokentalle, jossa matkalaukkuja odotettiin ulkona! Ja venalaiselle tehokkuudella matkalaukut tulivat jo 45 minuutissa ulkona varjottavalle hihnalle. Tama oli sinansa hyva saavutus, silla olihan lentokentta silloin erittan kiireinen -uusi kone laskeutui joka neljas tunti! Nykyinen lentokentta on kaupungin ylpeyksia: laskusillat suoraan koneesta lentokenttarakennukseen (eivat kaytossa),  liukuportaat kerrosten valissa (ilman koneitaan, mutta nayttavat kivoilta!), hissi (ei viela kaytossa, ehka vuoden paasta), ilmastointilaitteet (eivat kaytossa) ja paljon kattovalaisimia (joista 30% kaytossa. Getting better, eh?). Ja kaiken kruunaa tottakai inva-WC jonne paasee vain kavelemalla rappuset kerrosta alemmas (ei hissia, siinas rullatuolistelet!)!

Ehka on parempi, etta jatan taman ensimmaisen blogini lentokenttarakennuksen sisalle, enka siirry ulkoilmaan. Eipa talla kertaa sitten muuta kuin добро пожаловать eli "welcom" niinkuin taalla pain on tapana kirjoittaa!

5 comments:

  1. Kuulostaapa mukavalta alulta. Jatka ihmeessä!

    ReplyDelete
  2. Pitäähän sitä maantieteilijän ottaa karttahaaste vastaan. Koordinaatit veisivät mielestäni jonnekin Samaran tienoille, mutta koska seuraavassa viestissäsi puhut autonomisesta tasavallasta, niin se putoaa laskuista.

    Eli Tatarstanissa lienet? Kazan menee koordinaateissa vähän turhan paljon länteen ja pohjoiseen, mutta toisaalta Wikipediassa kerrotaan lentokenttää uudistetun. Eli vahvin veikkaukseni olisi, että olet Kazanissa.

    Tosin vain viitisen pysyvästi asuvaa eurooppalaista kuulostaa kyllä aika vähältä niin suureen kaupunkiin, mutta toisaalta aivan liian paljolta kaikkiin muihin Tatarstanin kyliin.

    Muut tasavallat, kuten Tšuvassia, Mari El ja Baškortostan, ovat sitten jo liian kaukana noista koordinaateista.

    Kazanissa ja Marinmaassa on tullut itsekin käytyä joskus puolisentoista vuotta sitten, mutta muuten tuo seutu on minulle aika tuntematonta.

    ReplyDelete
  3. Ei vaan, Kazanin presidentinlinna on Kremlissä ja muistaakseni vielä väriltään vihreä. Tuskin sinne maailmanperintökohteeseen mitään luistinrataa tai uutta stadionia voisi rakentaa, vaikka ne vanhat stadionit siinä ihan sen vieressä ovatkin.

    Eli jonkun muun tasavallan pääkaupungin tuo on sittenkin oltava, mutta en osaa arvata, mikä. Menee kyllä jo turhan kauaksi Kööpenhamina-Teheran-koordinaateista (eli n. 54.5° N ja 51.5 °E). Ehkä seuraavaksi lähin arvaus oli Baškortostanin pääkaupunki Ufa.

    ReplyDelete
  4. Sori, piti olla tietysti 55.5° N.

    ReplyDelete
  5. Hieman myöhassa tanne eksyin, mutta aivan loistava alkukirjoitus :) Ja mina kun aina olen luullut, etta taalla Turkissa asiat eivat toimi ;)

    ReplyDelete