Friday, February 6, 2009

Hyvaa syntymapaivaa, Herra Presidentti!

Tassa onkin jo kulunut jonkin verran aikaa viime kerrasta... tassa valissa yritin jo saada ruplan devalvoitumisen kuriin vaihtamalla muutaman sata euroa rupliksi, mutta mun yritys ei tainnut olla tarpeeksi. Tosin voi johtua siitakin, etta valuutanvaihto-operaatio tapahtui paikallisen kasinon parkkipaikalla olevan tummennetuilla laseilla varustetun auton kuskinpuoleisen ikkuna-aukon lapi aurinkolasipaisen (ulkona oli jo pimeaa, tottakai) armenialaisen kanssa. Eika edes antanut kuittia! 

Tanaan vietetaan paikallisen presidentin syntymapaivia, so Happy Birthday Mr. President! Jo eilen aloin huomaamaan, etta syntymapaiville valmistaudutaan kunnolla, kun katuja aurasi noin 100 kaupungin lumiauraa ja kaduilla oli 15 metrin valein poliiseja valvomassa ettei yksikaan auto parkkeeraa autoaan lumiaurojen tielle. Tama tarkoitti, etta about 1 000 - 1 500 poliisia karvalakkeineen paleli eilen -20C pakkasessa about 10 tuntia putkeen, not to keep the streets safe but clean of snow! Ja mika hauskinta, noin puolella heista oli puvunkengat jalassaan. Joo, tama on taas yksi niita elaman suuria kysymysmerkkeja taalla Venajalla, ainakin mulle. Taalla poliisit todellakin kayttaa karvalakin, toppatakin ja toppahousujen kanssa puvunkenkia?! No, joka tapauksessa, kadut ovat ainakin puhtaat lumesta...siina on Helsingin paattajille oppimista.

Toinen yksityiskohta, joka painui mieleen on poliisin ja armeijan koirapartioiden suuri maara kaupungilla. Jokainen alikulkutunneli, roskakori  etc. annetaan koiran nuuhkittavaksi. Ainoa asia mita en oikein ymmartanyt oli se, etta miksi yhta koiraa on "ulkoiluttamassa" noin viiden poliisin ryhma? Eli taksi paivaksi oli varaa heittaa noin 1 500 poliisia kadunlakaisuhommiin ja lisaksi 5 poliisia per koira partioimaan katuja - tehokasta, eiko vain!

Ja kolmas ei niinkaan yksityiskohta vaan jo vahan suurempi asia jonka tanaan huomasi oli se, etta puolet keskustan kaduista oli suljettu autoilijoilta (poislukien valtion autot, tottakai). Eli keskustan kaduilla nakyi vain suuria Toyota Land Cruiser 100 tai 200 merkkisia maastoautoja mustilla tuulilaseilla ja yleisimmin niiden rekisterinumerot olivat "007" numeroyhdistelmalla. Taalla jokainen "kova kundi" haluaa olla James Bond ja valtion autot ovat saaneet etuoikeuden tuohon onnen tunteeseen...so freaking cool! Ma en siis vielakaan tajua tata maata... 

Mutta en kritisoi naista asioista yhtakaan, silla onhan tanaan sentaan Herra Presidentin syntymapaiva! Ja sen johdosta saatan jopa juoda muutaman sata grammaa vodkaa tanaan! (alkoholijuomamaarat ilmaistaa aina grammoissa...loogista, eiko vain?!)

1 comment: